Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


kicsit önéletrajz

2008.01.08

1964. novemberében érkeztem ide, a Föld nevű bolygóra, szüleim harmadik gyermekeként, lányként mégis egyeduralkodóként. Szépnek nehezen nevezhető szülővárosom, Dunaújváros lett a meghatározó életem első húsz évében.  Zenei  tagozaton végeztem el az általános iskolát, itt ismerkedve először a néptánc szépségével, a népművészet varázsával. Középiskolás koromban lázadó ifjúvá váltam, csak a tudatosság hiányzott belőlem, nem tudtam ki, és mi ellen lázadok, csak úgy vaktában. Ennek próbált véget vetni a PONT együttes, amikor magába fogadott. Itt ismerkedtem meg az első kézműves technikákkal, lehetőségem volt részt venni, egy megyei gyermekfoglalkozás-vezetői tanfolyamon. Amatőr színjátszóként, -  még mindig nem tudva mit akarok pontosan -   két dolog letisztázódott bennem. Nem akarok színész lenni, de színházban akarok dolgozni. És mivel vágyaim mindig teljesültek, 1986-ban felvételt nyertem Veszprémbe, mint színházi súgó.  Jobban mondva,  az első évben mint öltöztető dolgozhattam, hogy a társulat megismerjen, bizalmába fogadjon, mivel a súgói állás, nagyon fontos, bizalom nélkül nem működik. Csodálatos világba csöppentem. És húsz évig ott is maradtam. Megtanultam a színházat, mindent amit csak lehetett. Bepillantást nyertem a díszletek, jelmezek készítésébe, különböző műhelymunkákba Idővel,  immár rendezőasszisztensként,  jelentős produkciók létrehozásában vehettem részt. Kiváló rendezőkkel dolgoztam, nagyszerű színművészekkel, szakmájukat mesterfokon művelő tervező,- kivitelező,- és műszaki kollégákkal. Veszprémben született meg lányom,1990-ben. Ő lett a legfontosabb ember az életemben. Neki köszönhetem, hogy komolyan elkezdtem foglalkozni a kézművességgel, új  technikákat tanultam, kialakítottam stílusomat. Neki készítettem az első játékokat, ékszereket, festett bútorokat, apró tárgyakat. Szerettem Veszprémben élni és dolgozni, álmodni viszont mindig hazajártam.

Aztán 2006-ban családi okok miatt hazaköltöztem, immár Rácalmásra, és most itt álmodom. 

 


 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

1048 Bp Külső-Szilágyi 10

(Temesvári Kelecz Andre, 2011.11.14 22:21)

Fantasztikusak a papírmasé alkotásaid.Régóta szeretném kipróbálni a masszás változatot, kíváncsi leszek, sikerül-e nekem is. Sose gondoltam, hogy ilyen vékony hurkacsíkokat is lehhet belőle csinálni. Nagy örömet szereztél a munkáiddal. Hol lesz kiállításod vagy a munkáid mostanában?
" Naspolya100"alias Andrea

thran12@freemail.hu

(Csorba Szabolcs, 2010.10.09 16:58)

Szia! Nagy Rémálom az Elm utcában rajongó vagyok, és ma elkezdem freddy Krueger fejét megcsinálni papírmaséból, azonban arra szeretnélek kérni hogy te is megpróbálhatnád és összehasonlitásképpen megtudom nézni hogy milyen egy profi munkája ilyen téren előre is köszönöm

t5t5t

(Tjiu TFfj, 2010.05.14 15:35)

<font color=red size=4>Fos</font>

tatorlac@gmail.com

(Nemes Takách László, 2010.04.27 22:13)

Gratulálok! Ilyen egyszerű és a lényeget jól bemutató leírást a masé technikák alapjairól talán még soha nem olvastam, pedig vagy húsz éve foglalkozom masétechnikákkal. A receptjei is okosak és jók. Öröm volt olvasnom. Üdvözlettel: N. Takách László

kicsijuci@citromail.hu

(Szabó Judit, 2009.03.03 18:08)

Drága Mesi!
Kívánom, hogy siker övezze utadat és váljon valóra minden álmod! A mai napig nagy csodálattal nézem, hogy mi minden kerül ki a kezeid közül.
Nagy becsben őrzöm azt a gyöngyökből fűzött, az én nyakamra készült láncot, amit valaha kaptam tőled.
Szívből gratulálok neked a gyönyörű munkáidhoz! Kicsi

csotaiszilvia@freemail.hu

(Csótai Szilvia, 2009.02.27 20:44)

Kedves Emese!
Nagyon tetszik a papírmaséból készítettt tál. A rajta lévő indák és levelek is papírmaséból vannak, vagy más anyagból készültek?
Én is szoktam papírmasézni, főleg tálakat szoktam készíteni, de készítettem már szörnyláb formájú ceruzatartót, és húsvéti bárányt is. Szerencsére erős idegzetű férjem van, aki azon sem csodálkozik, ha éppen újságot főzök.
(már a Praktikában is szerepelt három művem) Válaszodat várom és köszönöm:Csótai Szilvia Miskolc

nukleopatra1@gmail.com

(Bodnár Hajnalka, 2008.08.10 17:55)

Kedves Emese!
Mindenekelőtt gratulálok csodálatos munkáidhoz! Magam is arról álmodom, hogy egyszer hivatalosan is kézműves legyek. Gyerekkorom óta minden érdekel amit "kézzel kell csinálni", persze kissé eltérítettek, hogy "rendes" szakmám legyen. De megfogadtam, hogy egyszer igenis ebből fogok élni. Nekem még nem sikerült, de mindig új lendületet kapok a hozzád hasonló emberek munkáit és kitartását látva. :-)

www.vea.eoldal.hu

(Éva, 2008.03.29 17:53)

Nagyon szépek a munkáid. Gratulálok!

gajan.laszlone@t-com.hu

(GAJÁN MÁRTA, 2008.01.28 14:07)

gratulálok a műveidhez szivesen hallnék a munkáidról hogyan készülnek